Gezouten karameltaart

Oh la la! You’re in for a treat! En dan wel nog eentje waarvan je lang kan genieten, wat dit is een echt bommetje. Elke dag een klein stukje, voor extra lang genieten 😉

Ik ging weer aan de slag met mijn romige favoriet van eigen bodem en nodig jou graag uit om hetzelfde te doen! Enjoy!!!

INGREDIËNTEN (VOOR 10 PERSONEN (TAART VAN 20CM DIAMETER))
Voor de bodem:
1 vel kant en klaar kruimeldeeg

Voor de gezouten karamel:
300 g suiker
150 ml water
135 g boter
200 ml Inex slagroom
flinke snuif zout

Voor de ganache:
150 ml Inex slagroom
150 g pure chocolade, in stukjes of callets

BEREIDINGSWIJZE
Voor de bodem:
Verwarm de oven voor om 180°C. Bekleed een ronde bakvorm met uitneembare bodem het het vel kruimeldeeg. Leg op het deeg een vel bakpapier en vul de vorm met bakparels. Bak de bodem ongeveer 20 minuten blind. Laat afkoelen.

Voor de gezouten karamel:
Een proces van wachten en geduldig zijn 😉
Doe de suiker en het water in een steelpan en verwarm op een middelhoog vuur. Laat het vuur zijn werk doen en roer NIET: de suiker zal smelten en na een tijdje beginnen verkleuren. Het is van groot belang dat je de verkleuring goed in de gaten houdt: het suikerwater mag in geen geval verbranden.

Als het suikerwater de kleur van gouden karamel heeft, mag je de boter toevoegen: nu mag je wel roeren om de boter te laten smelten en mengen met het suikerwater. Nadien voeg je ook de room toe.

Door af te koelen zal de karamel dikker worden. Als deze wat is afgekoeld in de pan, doe je de karamel in de bodem. Zet de gevulde bodem minstens 1 uur in de koelkast.

Voor de ganache:
Breng de room in een steelpan aan de kook. Eens de room begint te pruttelen, giet je die over de chocoladestukjes. Roer om tot je een mooie egale ganache bekomt.

Verdeel de ganache over de karamel.

Werk de taart eventueel af met salted caramel crispy pearls.

Plaats een reactie